Søk

Lue og votter i rillestrikk

Kjapt å lage til en du vil varme.

Fremgangsmåte:

1
2
3
4
5
6
7
8
9

Oppskrift .pdf

Strikkehjelpen finner du her

LUE
Dette trenger du:
Garn: 100 g Blåne fra Hillesvåg eller Rauma Vamsegarn
Rundpinne eller 2 lange pinner nr. 5 og 51/2

Slik gjør du:
Legg opp 74 m på pinne nr. 5 og strikk vrangbord 1 r og 1 vr fram og tilbake 6 cm. Bytt til pinne nr 5 ½ og strikk rett samtidig som det økes 6 m jevnt fordelt på første pinne. Strikk videre rillestrikk (rett fram og tilbake) i alt 19 riller, eller så langt en ønsker.
Felling: Det felles på annenhver pinne.

1. pinne: *Strikk 8 m strikk 2 m sammen*. Gjenta fra * til * ut pinnen.
2. pinne: Strikk rett uten felling.
3. pinne: *Strikk 6 m strikk 2 m sammen*. Gjenta fra * til * ut pinnen.
4. pinne: Strikk rett uten felling.
5. pinne: Strikk 5 m mellom hver maske som felles.
6. pinne: Strikkes uten å felle.

Strikk videre på samme måte, men med en maske mindre mellom hver gang en feller. Til slutt strikker en 2 og 2 m sammen og trekker tråden gjennom de resterende maskene.
Montering: Sy sammen lua. Dersom du vil ha litt pynt på lua, kan du for eksempel sy løkker av restegarn i en annen farge i sømmen.

VOTTER
Dette trenger du:
Garn: 100 g Blåne fra Hillesvåg eller Rauma Vamsegarn
Rundpinne eller 2 lange pinner nr. 5 og 51/2

Slik gjør du:
Legg opp 30 m og strikk vrangbord 1 r og 1 vr. 6 cm.  Bytt til pinne nr. 51/2 og strikk rillestrikk (rett fram og tilbake) resten av votten.  På første pinne økes det 2 masker fordelt utover. Strikk 2 riller.
Øk til tommel: Strikk 16 m, øk 1 m og strikk resten av maskene på pinnen. Strikk en pinne uten økning.  På neste pinne strikkes 16 m, øk 1 m og strikk til det gjenstår 16 m på pinnen, øk 1 m og strikk resten av maskene på pinnen. Strikk en pinne uten økning. Fortsett økningen på samme måte til det i alt er økt 13 masker til tommel.
Strikk 16 m og sett de neste 13 m til tommelen på en tråd, strikk de siste 16 m. Strikk videre på de 32 maskene til det er 13 riller.
Felling: * Fell 6 m jevnt fordelt på pinnen. Strikk en pinne uten felling.* Gjenta fra * til * til du har 14 masker igjen. Strikk to og to masker sammen, da har du 7 masker igjen på pinnen. Strikk en pinne uten felling. Klipp deretter av tråden og trekk den igjennom maskene.
Tommel: Sett de 13 maskene fra tråden på pinnen. Øk en maske og strikk 6 riller. Fell fra rettsida 4 masker jevnt fordelt over pinnen. Strikk en pinne uten felling. Strikk 2 og 2 m sammen og strikk en pinne uten felling.  Klipp av tråden og trekk den igjennom de 5 maskene som er igjen.
Montering: Sy sammen votten og tommelen. Dersom du vil ha litt pynt på vottene, kan du for eksempel i sømmen sy løkker av restegarn i en annen farge, som lua.

Strikkeoppskrift: Randi Breiset