Søk

Hjemmelaget pensel og male på ved

Har du prøvd å male på ved med hjemmelaget pensel?

Fremgangsmåte:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Maling på ved
For de minste... og de som føler seg akkurat passe store nok til å leke litt...

Visste du at vedkubber kan være fine å male på? En vedkubbe har mange flater og former. Og strukturen i treverket er en mer levende overflate enn papir. Vedkubben er morsom å male på og formene kommer fram. Du blir kjent med både tre som materiale og hvordan malingen oppfører seg på treverk.  Når du er ferdig kan du sette den opp hvor som helst, ute eller inne,  som en skulptur.

Du kan også male på endestykkene i en vedstabel og gjøre vedstabelen mer dekorativ. Da vil du oppgave de mange ulike formene. Du kan gjerne bruke maling på tube eller stofftrykkfarge. Bland gjerne litt hvitt i malingen, da blir fargen mer lysende.
 

Hjemmelaget pensel setter personlige spor.
Lag en hjemmelaget pensel! Du trenger ikke gå i butikken og kjøpe materialer. Ta en runde rundt i huset ditt eller i hagen. Der vil du finne det du trenger. Til skaft kan du bruke du f. eks. gamle eller ødelagte pensler, grillspidd, blomsterpinner, opptenningsved, rette pinner eller kvister

Du trenger:
Pinner av alle slag, gamle pensler, grillspidd, kvister
Saks, papir, maling

Til kost:
Ullgarn, svamper, fjær, blader, revet stoff i filler

Til å feste kosten med:
Ståltråd, piperenser, morsom tape, hyssing

Slik gjør du:
Velg deg en pinne som du vil starte med. Finn et materiale som du vil lage kost av. Surr så garnet, fjær eller hva du har valgt, fast med enten ståltråd eller hyssing. Pass på at ikke pinnen stikker ut av kosten. Når du er ferdig kan du pynte penselen. Hent ark og maling og et glass med vann, gjerne akvarellark. Ta rikelig med vann og maling på penselen og mal!

PS!  Den hjemmelagde penselen fungerer godt som en skulptur, eller til pynt samlet i en fin krukke. Det er også en flott gave!

Modeller, tekst og foto: Kristine Fornes i samarbeid med barn.