Søk

Vesker og tepper i oldemorsruter

Oldemorsruter er en egna teknikk til mange produkter og fin når en skal bruke opp restegarn. Her er det eksempler på vesker og tepper i friske farger.

Fremgangsmåte:

1
2
3
4
5
6
7
8

Oldemorsruter til vesker, tepper …
… og alt du kan tenke deg i denne teknikken.

Oppskrift på teknikken:
Materiale: perlegarn, bomullsgarn, ullgarn eller papirgarn, eller blandinger og kombinasjoner, alt etter bruksområdet. 

Heklenål som passer til garnkvalitetene du velger. 
kjm = kjedemaske, lm= luftmaske, st=stav 

Legg opp 4 lm og hekle sammen til en ring. 
Hekle 3 lm ( = 1. st) og deretter 2 st rundt ringen( du kan gjerne hekle inn  trådenden), 3 lm(= 1. stavgruppe). Hekle *3 st i ringen, 2 lm*, gjenta fra * til * til sammen 3 ganger. Avslutt med å lage 1 kjm i den første staven (de tre luftmaskene i starten).  Du har nå en firkant som består av 4 stavgrupper med 4 “hjørner.” 
Skift farge og start i et av ”hjørnene.”   Hekle 3 lm (= 1. stav), hekle 2 st og 1 lm (= 1.stavgruppe), 3 st, 2 lm, - alt i samme ”hjørne.” Hekle *3 st, 1 lm, 3 st, 2 lm i det neste ”hjørnet” *, gjenta fra * til * til sammen 3 ganger. Fest tråden. 
Skift farge og start i et av ”hjørnet.”…. Osv..osv.. 
Sy eller hekle sammen rutene, alt etter hvilket uttrykk du ønsker og hva du skal lage…

Bildene viser:
1- 2: Stor veske med fargesymfoni og blomsterkant. Den store veska er heklet i pairgarn og i ”friere” oldemorsruter. Veska er kjøpt i Afrika, og til inspirasjon for nye produkter. Denne veska er også foret og har en lukking på toppen, med løpegang og snor, slik at innholdet ikke faller ut.
3-4: Liten veske heklet i perlegarn. Veska er heklet av restegarn og den grå fargen binder fargene sammen. Hanken er vevd på to brikker. Oldemorsrutene er litt glisne og for å bli praktisk som veske, er den foret.
5-8: Tepper er heklet i ullgarn. Valget av en hovedfarger i hvert av teppene, gjør at teppene er blitt avstemte og rolige. Dette til tross for at teppene har klare og friske fargekombinasjoner. Den mørkeblå omrammingen i ytterste kanten, fremhever de fine fargene i oldemorsrutene. Teppe med mørkeblå kant, er laget av Anne Thuve Larsen.