Søk

Påskeegg og påskekylling

Med enkle knep tryller du fram søte kyllinger og fargerike egg!

Fremgangsmåte:

1
2
3

TOVA EGG

Bland grønnsåpe i varmt vann – forhold 1-9. Ta litt ull og rull det hardt sammen til en fast klump. Legg på så mye ull at egget blir passe stort. Husk at det krymper ved toving. Hold ullklumpen fast inne i hånda og dypp den i grønnsåpevannet. Gni forsiktig til ulla har begynt å filte seg sammen. Etter hvert kan du gni hardere, samtidig som du former klumpen til et egg. Lag mange i forskjellige farger.

Skyll godt ut såpevannet og legg eggene til tørk. Til slutt kan du dekorere eggene med broderi eller perler, for eksempel striper, prikker eller blomster. Fest en hempe i eggene, dersom du vil henge dem opp.

TOVA KYLLINGER

Kyllingene lages slik som tova egg. For å få markeringen til hodet, kan du lage en liten klump med ull i tillegg til klumpen som danner kroppen. Utenpå disse to klumpene surrer du de siste lagene med ull. Tov slik som til egg. Fordypning får du der du gnir litt ekstra. Gni slik at kyllingen får en flate som den kan stå på. Skyll ut såpa og sett den til tørk. Fest to sorte perler til øyne og litt rød filt til nebb.

Etter avtale med forfatterne, er oppskriftene hentet fra:
”Lage påske” – aktivitetsbok for store og små v/ Kari Filberg
”Påsketradisjoner” – fra karneval til Valborgsaften V/ Kari Filberg og Bjørg Lundeby

Modeller av  Bjørg Lundeby, oppskrift av Kari Filberg.