Søk

Smykker av papirperler og hekle blomster

Smykker kan lages av så mange forskjellige materialer. Her får du oppskrift og inspirasjon til å lage perler av papir. Sett sammen perlene til smykker som kan dekoreres med heklede blomster i restegarn.

Fremgangsmåte:

1
2
3
4
5
6
7
8
9

Velg deg noen papirrester, finn frem en linjal, en blyant, saks eller en tapetkniv og  skjæreunderlag. Sykkelslange eller gamle magasiner med glossy forsider kan godt brukes til perler.
Her er det brukt rester av 180 grams farget papir med ruglete overflate i to forskjellige grønntoner. Legg flere ark over hverandre og mål opp til likesidede trekanter, så mange du trenger til ditt smykke. Her er det valgt å lage perler med bredde på 2 cm og lengde på 30 cm. Det grønne smykket har 28 perler, 14 av hver farge. Bruk linjal og skjær løs trekantene.

Du trenger også lim, en strikkepinne eller lignende som du skal bruke til å snurre papiret rundt for å lage perlene.Påfør lim på papirremsen og snurr den rundt strikkepinnen. Formen på perlene velger du selv. De kan være lange eller korte, tykke, tynne, med sikksakkkanter eller ha en rett kant på den ene siden. Tre perlene på en tråd og knyt sammen. Du kan bruke perletråd eller tynn strikk som her. Da er smykket enkelt å ta over hodet.

Enkel blomst kan du lage slik: Finn frem restegarn og en heklenål som passer garntykkelsen.
Lag 4 luftmasker og sett dem sammen til en ring med en kjedemaske.
1. runde: 1 fastmaske i ringen *3 luftmasker, 1 fastmaske i ringen*, gjenta *-* 3 ganger til (i alt 4 ganger).
2. runde: *1 fastmaske i første luftmaskebue, 1 luftmaske, 3 staver, 1 luftmaske*, gjenta *-* i hver luftmaskebue. Avslutt runden med en kjedemaske i første fastmaske.

Lykke til!