Søk

Betinas badenett

Nett med plast for vått badetøy

Fremgangsmåte:

1
2
3
4
5
6

BETINAS BADENETT    
Sybeskrivelse til utskrift

Materialer:
Bomullsstoff til nettet: 65cm bredde x 45cm høyde
Hanker: bomullsstoff 2 stk som måler 7cm x 60cm
Materialer til dekor: litt stoff, knapper og vlisofixpapir.
Innerveske av plast: Veskeplast eller voksduk: 64cm x 44cm
Ca 65cm skråbånd
Stoff til håndtak: 2 stk som måler 16cm x 8cm
Sytråd

Slik syr du:
Velg om du vil bruke et helt stykke stoff til nettet, eller lappe det sammen av restebiter slik Betina har gjort her.
Dekorer nå nettet. Du kan for eksempel: brodere, applikere eller lage et stofftrykk. Du kan også sy på en plastlomme og bruke den til å legge i postkort eller et bilde.

Når du applikerer må du bruke vlisofiks bak på motivet. Vlisofixs er et papir som har lim på baksiden. Tegn motivet opp på papirsiden. Husk at motivet blir speilvendt ferdig. Delene som er tegnet opp, klippes ut og strykes på baksiden av motivstoffet. Pass på at limsiden ligger NED MOT vrangen av stoffet. Hvis du gjør feil her, smelter limet inn på strykejernet og det blir svart.
Nå skal papiret tas av motivdelene. Legg mønsterdelene der de skal være på nettet. Stryk dem fast. Sy sikk-sakk eller rettsøm over så de sitter godt fast.

Legg nettet dobbelt med rettsiden inn. Sy sidesømmen og sømmen i bunnen med rettsøm. Kast over ytterst med sikk-sakk.
Kanten øverst brettes først inn 2cm og strykes ned. Så bretter du inn 5cm og stryker. Sy kanten fast med rettsøm fra vrangen av nettet.
Hankene: Stryk inn 1cm på hver langside. Legg hanken dobbelt med rettsiden ut og stryk remsen. Sy rettsømmer på begge langsidene, et par millimeter inn fra ytterkanten.
Sy sikk-sakk over kortsidene. Legg hanken ned til falden på nettet ca 8cm inn fra ytterkantene og sett i knappenåler. Sy dem godt fast med rettsøm i nederkant der sømmen til netter er.
Bunnen: ha nettet på vrangen. Brett sidesømmen til midten, (slik som på tegningen) og sy tvers over med rettsøm slik at det blir bunn i nettet. Gjør det samme på den andre siden også.

Plastnett: Brett først stykket dobbelt. Det kan være vanskelig å sy direkte i plasten. Derfor brettet vi et skråbånd rundt ytterkanten og festet det med knappenåler. Sy først sidesømmen og så bunnen.
Brett sidesømmen slik du gjorde for å lage bunn i nettet. Få hjelp til å sette i noen knappenåler der sømmen skal komme.
Klipp bort trekanten som blir utenfor der sømmen skal komme. Sy over kanten med skråbånd.
Til plasthankene: Legg plastnettet ned inni bomullsnettet. Tegn en strek på plasten der hankene er. Klipp ut åpningen mellom hankene. Det er fint om den blir ca ½ cm bred. På dette plastnettet ble det sydd på bomullsstoff på delen over åpningen. Da får plasthanken en ekstra forsterkning.
Brett først inn sømrommet på langsidene på stoffbitene. Brett hele delen rundt plasthåndtaket med åpningen øverst. Sett det fast med knappenåler og sy rundt kantene.
Tre hankene fra stoffnettet inn i plaståpningene og nettene er klare for å bli med på badetur. 

Modell: Betina Jensen og Annie Eikenes
Tekst: Annie Eikenes
Foto: Sissel Beate Skaar