Søk

Lokk med SMS-fisk

Lag en flott nålepute på et Norgesglass.

Fremgangsmåte:

1
2
3

Dette trenger du: En rund stoffbit som måler ca 17 cm i diameter, broderigarn, tekstiltusj, vatt eller ull til fyll, og et norgesglass.

Slik gjør du: Tegn opp det motivet du ønsker å brodere. Bruker du noen tekstiltusjer å tegne med, kan noe av det tegna motivet stå igjen som dekor. Det er da viktig at disse tusjene er vannfaste. Her ser du at Katta har fått brodert genser:

På mobiltelefonene finnes det mange tegn og bokstaver. Fisken er tegnet opp av slike tegn som vi kan finne der. Den er brodert med en tråd av et garn som heter moulinegarn.
Når du skal montere nålputa, legger du fyllet med ull eller vatt rett oppå glasset som hører til lokket. Pass på å legge det på midten. Kommer det for langt ut på kantene, kan lokket bli litt tykt og dermed vanskelig å skru igjen når det skal brukes.

Finn en sterk tråd til monteringen av stoffet. Tre denne i en nål og lag en stor knute i enden. Tråkle rundt kanten på stoffet ca ½ cm inn fra kanten. Legg stoffet med retten opp over fyllet. Stram nå tråden godt til og stoffet vil nå snurpe seg rundt på baksiden av glasset. Sy på kryss og tvers under slik at stoffet sitter godt fast. Vil du at lokket skal bli veldig pent på denne undersiden, kan du lime eller sy på et ekstra stoff her.

Nå kan du fylle glasset med det du vil. Legg på glasslokket og skru fast med metallringen.

Lykke til!

Modeller og oppskrift av Annie Eikenes.