Søk

Hoppetau

Et hoppetau som smeller taktfast i gata, er et sikkert vårtegn. Inspirer til aktiv lek i vårsola, med et fargerikt hoppetau av tøyremser!

Fremgangsmåte:

1
2

Dette trenger du:

  • Reperbane som består av en snortvinner og en snorskiller.
  • Tøyremser i ulike farger. Du kan også bruke garn av lin, hamp, stry eller bomull.

Det er greit å være minst to personer når man skal lage hoppetau. Lengden på ferdig tau beregner du slik: 1 meter i opplegget gir 70-80 cm ferdig tau.

Slik gjør du:
Fest snorskilleren med en tvinge til bordplaten. Snortvinneren må holdes i passe avstand fra bordet, avhengig av hvor langt du ønsker at tauet skal bli. Fest første tøyremse på en av krokene på snortvinneren. Trekk opp tøyremser mellom snortvinneren og snorskilleren. Jo flere remser du trekker opp, jo tykkere blir tauet. Variér gjerne med ulike farger på tøyremsene, men tre farger pleier å være nok! Skjøt alltid remsene på snorskilleren, og ikke midt på tøyremsene.

Tvinn tøyremsene sammen ved å snurre håndtaket på snortvinneren med klokka. Når de tre kordelene* har fått en fast tvinn, trekkes de gradvis gjennom snorskilleren. Kordelene vil nå vikles rundt hverandre til et tau.
Det er viktig at personen som holder snortvinneren holder forsiktig igjen mens tvinningen pågår.
Lag en knute i hver ende av tauet og strekk det godt.

* Produksjon av et vanlig tau starter med at man spinner det råmaterialet som skal brukes i tauet. Garnet tvinnes så sammen til passe tykkelse, og man får en kordel. Når vi så tvinner alle kordelene sammen, får vi et tau.

Modell: Anne Guri Gunnerød.