Søk

Raggsokken Føre var

Smarte damer lager holdbare sokker!

Det er mange måter å strikke sokker på. Marit Elvekrok har sin egen variant for å unngå å stoppe raggsokkene. Hun strikker sokker til hele slekta og tar i retur for reparasjon. Lang erfaring har lært henne at den største slitasjen kommer bakpå og under helen, og rett bak stortåa på undersiden av foten. Med denne framgangsmåten synes hun reparasjonene går raskere og resultatet blir bedre.

Dette trenger du:

• Sokkene på bildet er strikka i et 3-tråds strikkegarn fra Rauma.
• I hel, under foten og i tåfellinga, er det lagt inn til et entråds-garn som forsterkning.

Slik gjør du:

Legg opp maskeantall i forhold til hvilket garn og pinnenummer du velger. Strikk 3/4 av vrangborden på sokken. Del deretter strikketøyet foran og bak, og strikk de resterende pinnene av vrangborden (ca. 4 cm) hver for seg. Nå strikkes det frem og tilbake. Den ene delen blir til hæl og undersåle. Den andre delen blir oppå foten. Det er viktig å strikke første og siste maske på pinnen, slik at delene kan maskes sammen til slutt. Strikk begge delene til foten er lang nok. Samle deretter alle maskene på fem pinner og strikk rundt. Fell for tærne på vanlig måte. Mask sammen de to delene.
Når sokken er utslitt på hæl og/eller såle, rekker du opp sammenmaskingen og strikker ny hæl og undersåle. Det er smart å legge inn en ekstra tråd når du strikker hæl og evt. undersåle.

Lykke til!

Strikkefilmene våre finner du her...