Søk

Stor skjorte til super topp

Store skjorter kan bli til supre topper. Redesign er bærekraftig og utrolig gøy. Dette sy-prosjektet krever lite materialer og er enkelt å gjennomføre, selv om du ikke har sydd noe før.

Fremgangsmåte:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Dette trenger du:
- En stor skjorte (jo større skjorta er, jo mer rynker får man)
- Hattestrikk 6 mm
- Sikkerhetsnål
- Saks
- Symaskin
- Nåler
- Strykejern
- Målebånd

Slik gjør du:
1. Klipp av toppen av skjorten, rett under der skulderen buer (viktig å huske på at man skal ha nok stoff å gå på til nedbrett).
2. Om man bruker en skjorte med lange ermer kan man klippe ermene til ønsket lengde.
3. Sy sikksakk der du har klippet for å unngå at stoffet rakner.
4. Brett inn kanten nederst på ermet, ca. 2 cm. Stryk kanten for å holde den på plass og sikre den med nåler. Gjenta nederst på andre ermet.
5. Gjør det sammen med oversiden av toppen.
7. Sy nedbrettene, men pass på å etterlate en liten åpning slik at man får inn en sikkerhetsnål med strikk. Ikke bekymre deg om det oppstår små unøyaktigheter og folder. Dette vil ikke synes når strikken har blitt tredd i åpningen og skjorta har rynket seg.
8. Mål omkretsen rundt armen din, og klipp to strikker med denne lengden.
9. Mål den totale omkretsen over brystet og rundt skuldrene, og klipp av en strikk som er 12-14 cm kortere (avhengig av hvor stramt man vil at den skal sitte).
10.  Fest strikken til det ene ermet i en sikkerhetsnål og trekk den igjennom åpningen. Pass på at den andre enden av strikken ikke forsvinner inn i samme åpning.
11. Når man har tredd strikken igjennom, syr man endene på strikken sammen, legger den inn i åpningen og lukker åpningen man brukte til strikkinnføring. Gjenta steg 10 og 11 på andre armen.
12. Utfør trinn 10 og 11 med oversiden av toppen, og bruk strikken du klippet til i steg 9.
13. Fordel rynkene.
14. Nederste delen av skjorten klipper man til ønsket lengde. 
15. Sy sikksakksøm på kanten. Brett opp kanten og sy en rett søm får å få en fin kant nederst på toppen. Man kan stoppe her, lage liknende rynker som i steg 9 og 10 eller lage en annen rynkevariant (som vist på bilde).

Rynker (som vist på bildet):
1. Mål midjen din. Klipp en strikk i denne lengden eller 2 cm kortere om du vil at toppen skal sitte litt tettere på kroppen.
2. Brett opp kanten 5 cm.
3. Sy to sømmer, med 1,5 cm mellomrom øverst på oppbretten, slik at du får en løpegang for strikken. Husk å la det være igjen en liten åpning for å tre inn strikken.
4. Tre strikken igjennom åpningen, sy endene sammen og lukk igjen åpningen.

Gratulerer med ny topp!