Søk

Heklet fruktnett med skinnlapp

Ta med deg hjemmelaget heklet nett når du skal i butikken for å kjøpe pærer, poteter og alskens frukt og grønt.

Fremgangsmåte:

1
2
3
4
5
6
7
8
9

Dette trenger du:
• Bomullsgarn
• Heklenål str 3-6 ettersom hvor
  tykt bomullsgarn du bruker
• Skinnlapp
• Hulltang eller syl

Slik gjør du:
Klipp til en rund lapp i skinn og lag hull med hulltangen langs hele kanten. La det være en halv cm mellom hvert hull. Hvis du ikke har hulltang kan du bruke syl, men da vil hullet trekke seg litt sammen og ikke bli like tydelig som med hulltang.

Finn frem en heklenål som passer til størrelsen på hullene. Det er lurt å prøve seg frem på en skinnlapp for å finne frem til riktig størrelse på hulltangen.
Begynn å hekle med tråden, la heklenålen gå gjennom hvert hull og hekle fastmasker til du har kommet helt rundt. Du kan godt lage en rad eller to til med fastmasker før du begynner å hekle større rom i nettet. 

Er du fornøyd med antall omganger rundt skinnlappen begynn å hekle staver med 1 fastmaske mellom hver. På neste omgang hekler du dobbeltstav og flere masker imellom hver stav. Etter hvert øker du med trippelstav og opptil 6 luftmasker imellom. Prøv deg frem og juster, du kan hekle så store ruter i nettet som du vil. Til epler eller klementiner kan du ha store hull, til små frukter og grønnsaker må du ha mindre ruter.

Når nettet er stort nok kan du avslutte og tvinne en snor som du trer gjennom løkkene helt øverst slik at du kan snøre nettet i hop.
Heng nettet på et bestemt sted i huset slik at du husker det når du skal i butikken!

Lykke til!