Søk

Påskereir av bjørkekvister

Kranser av bjørkekvister kan brukes til å dekor i alle årstider.

Fremgangsmåte:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Dette trenger du:
- Noen tynne bjørkekvister, 3-5 stk.
(Ta noen ekstra når du sanker materialer, noen brekker alltid.)
- Litt tørt gress
- Ei greinsaks eller en kniv
- Egg

Slik gjør du:
- Det er enklest om du tar kvister fra små rotskudd av bjørk, de er tynne og svært bøyelige. Rotskudd av bjørk kan du sanke i veiskjæringer eller under kraftlinjer, der skal det ryddes likevel. Er du på tur i skoen og usikker på om dette skal bli store trær, bør du spørre grunneieren om lov til å ta materialer.
- Start med å myke opp kvisten i den retningen du kal bøye.
- Du bøyer den første kvisten i en ring og tvinner den videre rundt seg selv. Begynn med den tykke enden. Ringen bestemmer størrelsen på kransen eller reiret. Følg bildene steg for steg.
- Start med neste kvist på motsatt side av kransen, slik at de tykke endene kommer på hver sin side av ringen. Dette er viktig for at kransen skal bli rund. Tvinn kvistene samme vei hele tiden.
- Bestem deg for hva som skal være opp og ned på reiret ditt. Se bilde som viser 3 tykke ender er klippet skrått av på samme side av kransen, dette blir undersiden av reiret.
- Du kan bruke så mange kvister du ønsker, til kransen er så tykk som du vil ha den. Den åpne kransen er laget av 3 kvister. Kransen som er fletta sammen i bunnen, er laget av 5 kvister.
- Lager du en åpen krans, kan du legge litt gress i åpningen og forme til, slik at eggene har noe mykt å ligge på, og ikke forsvinner i hullet.
- Vil du ha tettere bunn, fletter du sammen de tynne greinene som stikker ut, når kransen er nesten ferdig.
- Før du avslutter kan du klippe vekk og frisere litt på små ender og greiner som stikker for langt ut.

Lag din egen løsning, alle kvister er forskjellige og det er fuglereirene også.

Lykke til!