Søk

Adventskalender av 24 skjortelommer

Dette kan bli et familieprosjekt, fylt med minner fra familiens avlagte skjorter. Syprosjektet har bruk for små og store hender, til både oppspretting og sying.

Fremgangsmåte:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Gamle skjorter har ofte fine farger og det er sjelden lommene blir utslitt. Adventskalender av skjortelommer kan lages på mange måter og denne varianten ble et teppe. 

Du trenger:
24 skjortelommer
Stoff til tre lag bakstykke.
Sytråd, nåler, saks og symaskin.
Stofftrykkfarge, knapper og litt brodergarn

Slik gjør du:
Dette teppet måler ca 46 x 88 cm. Størrelsen på ditt teppe må bestemmes ut fra hvor store lommer du bruker og hvor tett du velger å sette dem.
Er det store variasjoner i farger og mønstre på lommene, kan det være smart å velge et bakteppe i en nøytral farge. Dette bakteppet er laget av ei gammel kaki-skjorte.

1 Sprett av alle lommene, fjern tråder og ta vare på både lommer og lommenes bakstykker.

2 Prøv deg fram og bestem deg for hvordan du vil plassere lommene. Her er valgt litt overlapping av noen lommer, slik at teppet ikke skulle bli for stort. Når du har bestemt hvordan lommene skal plasseres, bestemmer du størrelsen på bakteppet som lommene skal monteres på.

3 Klipp eller skjær ut tre lag med stoff til bakstykke. Her er brukt to lag med kaki-skjorte og et tynt bomullsstoff i midten.

4 Her er valgt å sy sammen lagene for hånd med en tykkere sytråd. Dersom en nåler eller tråkler godt, slik at lagene ikke sklir i forhold til hverandre under arbeidet, kan dette sys på maskin.

5 Plasser lommene på bakstykket. Lag din egen komposisjon og sett lommene fast med nåler. Pass på et det er 2-3 cm sømrom på alle kanter av teppet, slik at du kan sy på en kanting.

6 Når du starter å sy på lommene, må du tenke nøye igjennom hvilke sømmer du syr først, slik at den ene ikke blokkerer for den andre. Noen lommer må kanskje sys sammen før de sys fast til bakstykket. Et lite puslespill, om alle dagene i desember skal romme en liten overraskelse.

7 Ved å bruke lommenes bakstykker til kanting, tar en igjen fargene fra lommene og det kan være med for å få balanse i komposisjonen. Her er det skjært ut rektangulære biter av stofflappene, sydd dem sammen til remser som deretter er brukt til kanting.
Sidekantene er sydd på først. Deretter sydd på løpegang oppe og nede, slik at en kan stive av teppet med en pinne eller list.
8 Tallene på adventskalenderen er trykt på med stofftrykkfarge og enkle tall-stempler kjøpt på hobbybutikk. Tallene kan like gjerne broderes på eller applikeres med stoff i en kontrastfarge.

Etter at teppet var ferdig, valgte jeg å ta igjen fargen på tallene med å sette små røde knapper på noen av lommene.
Nå er det er klart for å gå på jakt etter små overraskelser til hver av lommene.

Lykke til!