Søk

Blomsterkrans

Bruk sommeren og nyt synet.

Fremgangsmåte:

1
2
3
4

Beskrivelse blomsterkrans.pdf

I vår familie feires bursdag St.hans aften og det er vanlig at ugifte jenter plukker 7 forskjellige slag markblomster som de legger under puta. Da drømmer de om hvem de skal gifte seg med. Tvilsomt om det virker, men det er en hyggelig aktivitet.
Når jeg skal lage blomsterkranser starter jeg med å tvinne blomstertråd til en sirkel i den størrelsen jeg ønsker. Deretter starter jeg med å binde mose eller blader rundt kransen så jeg får en grønn bunn. I denne kransen er det mest markblomster iblandet noen roseknopper fra hagen. Jeg lager små buketter ferdig før jeg binder på kransen. Tar en og en bukett og legger inn til hverandre så det dekker best mulig.
Når jeg skal bestemme størrelsen er det avgjørende hva kransen skal brukes til. Skal jeg bruke den på hodet måler jeg og finner den størrelsen som passer og skal den være på bordet, blir det og å finne den størrelsen en ønsker.
Jeg lager kranser på samme måte med forskjellige planter. Jeg er veldig glad i smørblomster og de binder jeg på samme måte, de blir fine når de tørker og.
På høsten er det fint å lage kranser av lin, rognebær og nyper. Hvis jeg ønsker en kraftigere krans binder jeg på en halmkrans, de kan kjøpes i forskjellige tykkelser.

Lykke til og nyt sommeren!

Tekst og foto: Husflidskonsulenten i Østfold, Bjørg Lundeby