Søk

Lag ditt eget pennal

(Her mangler ingress)

Fremgangsmåte:

1
2

Her ser du flere forslag på en og samme fasong på et pennal, men laget i forskjellige materialer. Det er brukt ei gammel olabukse og plastlaminerte ark.
Str. 21 x 20 cm (21 cm er bredden på penalet)
Bunnen er 5 cm bred.
Sidestykkene er bredest i bunnen og smalner opp mot blidelåsen. Bredde i bunnen 6,5cm, høyde 7,2cm og bredde oppe 5cm.
Glidelås: 30 cm. Det er mye lettere å bruke en som er for lang. Den blir klippet av til slutt og sydd inni en stoffbit.

Tips med olabukse:
Klipp ut et stoff som er 21 x 21 cm til å ha inni. Legg dette med rettsiden ned på bordet. Legg pennalstoffet oppå med rettsiden opp. Brett fòret 1\2 cm over kanten av olastoffet på begge langsidene og sy dette fast. Pennalet blir pent fra innsiden også. Sy noen sømmer for å holde fòr og olastoffet sammen. Bruk gjerne noen gamle merkelapper som pynt eller til en liten utelomme. Sy på glidelåsen. Endestykkene er også sydd sammen av to lag stoff. Sømrommet er sydd utover og bare kastet over med zikk zakk. Syr du med symaskin, er det lettest å sy endestykkene fast i bunnen før du syr sidene.

Tips med laminerte ark:
Lamineringsmaskiner koster ikke så mange hundre kronene og finnes derfor på mange skoler og kontorer. Det kan lamineres mange ting. Bruk fantasien og lag ditt personlige utrykk.
Her er det brukte frimerker, brev og tegneserie som blir til pennal.
Klipp først ut et hvitt papirark i størrelsen til pennalet. Så limer du på dekoren oppå dette arket før det kjøres inn i maskinen for laminering.
Endestykkene er laminerte frimerker på det ene pennalet og et lag olastoff på det andre. Disse stykkene er sydd på for hånd med skinn-nål. Denne nåla er trekantet på spissen og sklir ikke så lett av sted og kutter lett hull. Bruk en sterk trå å sy med f.eks 3 tråder av molinegarn. Dersom du har en liten klemme, er det godt å bruke denne for å holde delen på plass når du syr.

Modeller og oppskrift v/ Annie Eikenes.