Søk

Grytelapp med kylling

Enkel patent på påskegryteklutene fra Ula.

Fremgangsmåte:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Dette trenger du:
• Stoff til påskekyllingen, hanekam, nebb og bakgrunnsstoff
• Stoff til bakside og hempe
• Knapper eller perler til øyne
• Vatt
• Flisofix-papir eller limstift (for å feste nebbet, kan sløyfes)
• Symaskin, sytråd og saks

Slik gjør du:
Kutt til kylling-kroppen på 17 x 17 cm.
Remsene til bakgrunnen er 4 cm brede.
Hanekammen kuttes først som ei remse på 4 cm. Så kuttes denne opp i kvadrater på 4 cm.
Du trenger 4 stk til en grytelapp.

Tegn en diagonal strek på baksiden av hanekam-bitene. Se bilde. Legg denne rette mot rette øverst på bakgrunnsstoffet.

Du ser en veldig lur ting på det bildet. Først er det sydd over en hjelpelapp, så starter du på hjørnet på hanekammen.
Hvis du ikke gjør dette, har stoffene lett for å bare stå å knyte seg til under sømfoten.
Klipp av hjelpebiten bak og sy over den igjen. Klipp av slik at bare hjelpestoffet står igjen under syfoten. 

Stryk den ene halvdelen av hanekamstoffet over til retta. Nå ble det en trekant. Nå kan biten kuttes på 4 cm. Lag 3 slike til.
Legg bitene slik de skal være på kyllingen.
Sy dem sammen til en hel remse med bakgrunnsstoffet nederst.
Stryk ut sømmene.
Legg den ene siden rette mot rette på kylling-kroppen og sy fast. Stryk ut sømmen.
Den neste remsen må først få sydd på en bit på 4 x 4cm av bakgrunnsstoffet øverst på remsen.
Stryk ut sømmene.
Legg den siste remsen rette mot rette på den andre siden av kyllingen og sy fast.
Stryk ut sømmen.
Nebbet er lettest om du limer det på med en limstift, eller stryker flisofix papir bakpå delen, før du syr det på.
Sy en hempe eller bruk et bånd. Legg det dobbelt. Legg hempen som på bildet med løkka nedover og sy den så vidt fast øverst i hjørne.
Renkutt det ferdigsydde forstykket dersom det trengs.
Legg vatt nederst på bordet. Oppå der legges bakstykket med rettsiden opp. Tilslutt legges forstykket med rettsiden ned. Nål alle 3 lagene sammen.
Begynn å sy rundt kantene med å starte litt inne på kanten nederst.
Sy rundt, men spar et hull til å vrenge kyllingen ut i. Husk å klippe litt av alle hjørnene tvers over, før du vrenger den. Da blir hjørnene spissere og penere.
Sy igjen hullet nederst for hånd.
Stryk grytelappen slik at sidesømmene blir litt penere.
Sy på øyne til slutt.

Lykke til!