Søk

Hekle din egen 17.mai sløyfe

Kan du hekle staver, er denne lett å lage.

Fremgangsmåte:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16

Dette trenger du:
Heklenål nr.1,75 eller nr.2
Bomullsgarn i fargene rød, hvit og blå som passer til heklenålen. I denne oppskriften er det brukt Fiol fra Solberg.
En knapp du syns passer.

Forkortelser:
Lm = luftmasker
Fm = fastmasker
St = stav

Slik gjør du:
Legg opp 102 lm med rødt garn. Snu ved å hekle en st. i tredje lm. Fortsett med å hekle st. i alle lm. Til sammen 100 st. Kutt tråden og trekk den gjennom løkken. Tråden kan nå festes.
Ny farge, hvit. Snu arbeidet og begynn i andre st. hekle en fm i hver st. til sammen 98 fm. Du har da hoppet over den første og den siste staven. Kutt tråden, trekk tråden gjennom løkken og fest tråden.
Ny farge, blå. Snu arbeidet og begynn i andre fm, hekle en fm i hver av de hvite fm, til sammen 96 fm.  Det vil da være en fastmaske igjen på hver ende. Kutt tråden, trekk tråden gjennom løkken og fest tråden.
Ny farge, hvit. Snu arbeidet og begynn i andre fm. hekle en fm i hver av de blå fm, til sammen 94 fm. Nå vil du se at det blir en skrå i hver ende av sløyfen. Kutt tråden, trekk tråden gjennom løkken og fest den.
Ny farge, rød. Snu arbeidet og begynn i andre fm. hekle 2 lm (blir den første staven) og en st. i hver av de hvite fm, til sammen 92 staver. Kutt tråden, trekk den gjennom løkken og fest tråden.

Montering:
Brett den ferdigheklet sløyfen slik at den ene delen blir litt lengre enn den andre.  Knyt en rød tråd rundt begge partene ca.3 cm nedpå sløyfen. Bruk endene på tråden til å feste en knapp over knuten.
Ønsker du å lage en slik til en voksen, gjør du det på samme måte som over, men legger opp 122 lm.

Lykke til!