Søk

Kylling - eggevarmer

Sy deg noen fine kyllinger som kan holde egget varmt. Passer fint til pynt på frokostbordet nå i påsken.

Fremgangsmåte:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

Du trenger:

Filt i ønsket farge                             
Rester av bomullsstoff
Moulinègarn
Saks
Knappenåler
Synål med spiss  

Slik gjør du:

1. Tegn av mønsteret på et tynt papir og klipp det ut.
Kroppen til kyllingen er ca. 10 x 7 cm på det tykkeste. Vingen er 3,5 x 5 cm.
NB-last ned kyllingmønster i full størrelse.

2. Legg mønsterdel 1, 2 og 3 på filten. Sett dem fast med nåler. Pass på å utnytte stoffet.  Klipp ut delene. To vinger og en av hver av de andre to delene. De store delene blir foret i kyllingen.

3. Brett bomullsstoffet dobbelt, sett mønsterdel nr.1 fast med knappenåler og klipp ut. Da har du to deler. Dette blir kyllingens yttersiden. Når du er ferdig med å klippe ut alle delene skal du ha seks deler.   

4. Sett vingene fast med nåler på bomullsstoffet. Marker etter merkene på mønsteret, og broder tungesting mellom merkene. Bruk moulinègarn, 3 tråder. Det vil si at du må dele tråden i to, så blir den ikke så tykk å brodere med. Husk å feste tråden godt på baksiden.

5.Legg bomullsstoffet på filten som har kam og nebb. Broder tungesting slik at disse to delene blir festet sammen. Legg så de andre to partene til. Nå har du fire deler som du skal brodere rundt. Filten fungerer som et for inne i kyllingen. Pass på at du merker opp der åpningen skal være. Når du kommer dit, deler du stoffene slik at du bare broderer i to av stoffene samtidig. Broder tungesting rundt hele kyllingen. Pass på at du syr sammen på toppen hvor du startet. Se beskrivelse tungesting her...

Nå er du ferdig.
Lykke til!