Lag pepperkakedeig, sett den kjølig og bak ut pepperkakene i morgen.
Denne oppskriften er lett å jobbe med, og passer like godt for små barn som for ungdom og voksne.
Forkortelser:
gr. = gram
dl. = desiliter
ss. = spiseskje
Dette trenger du:
150 gr. Margarin
5 dl. Sukker
2 dl. Lys sirup
1 ss. Kanel
1 ss. Ingefær
1 ss. Nellik
1 ss. Natron
1 ½ liter Hvetemel
2 dl. Vann
Slik gjør du:
Ha margarin, sukker og sirup i en kasserolle.
Varm det opp slik at margarin smelter, og at sukker og sirup kan blandes sammen. Avkjøl.
Bland kanel, ingefær, nellik, natron og hvetemel i en bakebolle. Rør det godt sammen.
Hell blandingen av sirup, sukker og margarin vekselvis med vannet i melblandingen. Rør alt godt sammen.
Sett den ferdige deigen kjølig, gjerne til neste dag. Da er den lettere å bake.
Del opp deigen i små emner, og kjevle ut.
Denne oppskriften gir mange sprøe gode pepperkaker.
Forslag til teketemperatur: 175-180 grader.
Steketiden avhenger litt av tykkelsen på pepperkakaene, så her må du følge med.
Lykke til!