Søk

Luke 10: Lage pepperkakedeig

Lag pepperkakedeig, sett den kjølig og bak ut pepperkakene i morgen.

Denne oppskriften er lett å jobbe med, og passer like godt for små barn som for ungdom og voksne.

Forkortelser:
gr. = gram
dl. = desiliter
ss. = spiseskje

Dette trenger du:    
150 gr. Margarin    
5 dl.     Sukker    
2 dl.     Lys sirup    
1 ss.    Kanel
1 ss.    Ingefær
1 ss.    Nellik
1 ss.    Natron
1 ½ liter  Hvetemel
2 dl.     Vann

Slik gjør du:
Ha margarin, sukker og sirup i en kasserolle.
Varm det opp slik at margarin smelter, og at sukker og sirup kan blandes sammen. Avkjøl.

Bland kanel, ingefær, nellik, natron og hvetemel i en bakebolle. Rør det godt sammen.

Hell blandingen av sirup, sukker og margarin vekselvis med vannet i melblandingen. Rør alt godt sammen.

Sett den ferdige deigen kjølig, gjerne til neste dag. Da er den lettere å bake.

Del opp deigen i små emner, og kjevle ut.

Denne oppskriften gir mange sprøe gode pepperkaker.

Forslag til teketemperatur: 175-180 grader.
Steketiden avhenger litt av tykkelsen på pepperkakaene, så her må du følge med. 

Lykke til!