Søk

Luke 3: Glassbrikke

Restestoffer kan bli små julegaver i en fei.

Dette trenger du:
Olastoff
Baksidestoff
Tynn vatt (kan sløyfes)
Saks
Dekorstoff
Flisofixpapir
Gråblyant
Strykejern
Symaskin
Sytråd
Knappenål

Slik gjør du:
Klipp ut glassbrikken 10 x 10 cm. Klipp ut vatten like stor. Baksidestoffet kan du klippe litt større. Forsiden drar seg ofte litt når den blir sydd.
Dersom olastoffet blir klippet ut på skrå av buksebeinet, blir det en fin «rufsekant» ytterst etter at brikken har blitt vasket i vaskemaskinen.
Legg baksidestoffet med retten ned, vatt oppå og til slutt olastoffet med rettsiden opp. Sett i en knappenål på midten. Sy rundt kantene med rettsøm litt inn fra kanten på brikken. Renkutt dersom det trengs.

Dekor: Tegn dekoren du vil ha på baksiden av flisofikspapiret med gråblyanten. Klipp litt utenfor streken. Stryk dekoren på baksiden av dekorstoffet. Pass på at limsiden ligger ned mot stoffet, ellers fester det seg til strykejernet. Klipp nå langs streken og ta av papiret.
Legg dekoren der du ønsker å ha den på brikken og stryk den fast. Sy den fast enten med rettsøm eller zikk-zakk rundt kantene. Dersom du ønsker å sy flere runder rundt med rettsøm, blir det fint om sømmene går litt utenfor hverandre. Det gir et løst og ledig utrykk.
Glassbrikkene får en fin kant etter å ha blitt vasket i vaskemaskinen.