Søk

Vev vel

NY vevbok med inspirasjon og oppskrifter for barn og lekne voksne i alle aldre.

Boka har blitt til med utgangspunkt i vevde arbeider fra barn og unge på ulike alderstrinn. Under veiledning av dyktige vevlærere og kunsthåndverkere, har barn i mange aldre gjort sine første forsøk på ulike vevteknikker.

Med kulturmidler fra Landsrådet for norske ungdomsorganisasjoner (LNU), gjennomførte Ung Husflid et vevprosjekt i 2013. I prosjektet gjorde vi utprøvinger i mange vevteknikker sammen med barn og unge, for å teste metodikk, ferdigheter og hva som var mest spennende for ungene. Etter prosjektslutt har flere aktører jobbet fram ulike modeller som nå presenteres i boka VEV VEL.

I boka vil du finne et stort spenn med mange teknikker, flotte bruksting og sjarmerende skjeve, små uttrykk. Boken inneholder instruksjoner og oppskrifter som er fargerikt beskrevet i flotte bilder. Den tar for seg flatvev, bildevev, grindvev og brikkevev, samt mange små, enkle vevteknikker som krever lite utstyr og redskaper. Det er stor variasjon i materialbruk, vanskelighetsgrad og produktenes bruksområder.
Her er flott inspirasjon til deg som ønsker å få utløp for kreativitet og skaperglede med mange løse tråder...

Se smakebiter her…

Boka ligger i Norges husflidslag sin nettbutikk og du kan bestille her..

Barne- og ungdomskonsulent Elin Gilde Garvin
Foto: Marit Simonstad Kvaale