Søk

Reflidverksted på Volumfestival

Populær Reflid stand for både barn og ungdom.

Volumfestivalen gikk av stabelen på Elverum, 22. juni.
Marie Bohman Låte hadde lært opp 3 unge jenter i flere fletteteknikker i forkant av festivalen og planlagt Reflid stand på festivalområdet. Hun hadde også sørget for at Nico Wideberg skulpturene i Elverum sentrum, hadde fått hvert sitt jersey smykke til festivalpynt.

Tema på festivaljobbingen var armbånd og smykke i gjenbruksmaterialer som filler og gummi.

"Unge gutter og jenter lot seg inspirere av gammelt skrot til å lage armbånd og smykker. Spesielt engasjerte traktorslanger og sykkeldekk de unge. Det var lange køer og stor iver og stolte barn forlot reflidstand med nye armbånd de hadde laget selv. Mange ble overrakset over eget talent og hvor lett det kan være å lage fine ting til seg selv eller andre.Det var fint å ha med lokal ungdoms instruktører fordi de hadde venner som kom innom og tiltrakk seg flere unge. Det var ca 1 tredjedel ungdom og 2 tredjedeler barn.
Armbånd og stjerne stempler var svært populært blant barn.
I løpet av 4 timer var det ca 20 stykker innom, og det er omtrent det så mange vi kunne klare å hjelpe. Tror det var ca 2/3 jenter og 1/3 gutter innom vår stand. Traktorarmbånd med perler var overraskende populært blant guttene” forteller Amalie.

Flott Ung husflid markering under Amalie Riisager Larsens ledelse, og hipp, hipp, hurra for jentegjengen som hjalp henne på stand.

Foto: Marie Bohman Låte og Amalie Riisager Larsen
Tekst: Amalie Riisager Larsen og Elin Gilde Garvin

Prosjektet er finansiert med støtte av kulturmidler fra LNU