Søk

Dronningteppet til Kreftsenteret

Resultatet av det store teppeprosjektet ble 135 tepper, montert med totalt 5000 fargerike lapper, som ble dekorert av barn over hele landet.

Teppene ble gitt til barn i Pumwanislummen i Nairobi i Kenya.
Av stoffrestene fra Dronningens systue ble det laget et eget dronningteppe, med utgangspunkt i motiver fra innsendte barnetegninger til Ung Husflids konkurranse ”Prinsesser, prinser og kroner”. Av de ca 80 tegningene som kom inn, ble det plukket ut omkring 20 som ble brukt i komposisjonen av teppet. Sitatene som er benyttet på teppet er fra barnemunn. Teknikkene er en kombinasjon av quilting, applikasjon, bildeoverføring og broderi. Materialene er blant annet brokade, sibelin (fransk dobbeltvevet silke), bepyr (tykke blondestoffer) og tynne helsilkekvaliteter.

 - At Dronningen stilte opp for prosjektet med stoffer fra sin systue har vært en motivasjon for både barn og voksne. Nå håper vi dronningteppet kan spre glede og være et glimt av optimisme for dem som har en vanskelig hverdag, sier barne- og ungdomskonsulenten i Norges Husflidslag, Elin Gilde Garvin.

Jotun A/S i Sandefjord har gitt sponsormidler i forbindelse med gaveoverrekkelsen.

Overrekkelsen av teppet finner sted 27. juni kl 13.00 i Kreftsenteret, Ullevål Sykehus, Kirkeveien 166, bygning 11.
Oslo, 20. juni 2012

Kontaktperson: Elin Gilde Garvin,
telefon 97129812 eller e-post elin@husflid.no

Foto: Anette Blom, Sissel Beate Skaar