Søk

Barn og symaskin ble kjempegøy!

”Barn + symaskin = gøy” er blitt en leken bok som inspirerer. Det var gjennomgangsmelodien da boka ble lansert i Tønsberg.

Både forfatter og små og store bidragsytere var hjertelig til stede. Boka, som er beregnet på voksne som arbeider med barn er et samarbeidsprosjekt mellom Norges Husflidslag og Norsk Quilteforbund. 

35 barn fra Sandeåsen skole har brukt 20 timer på å lage puter. Av dette ble det mange flotte boksider. På lanseringsdagen gikk klassen en hel time til Slottsmuseet , hvor putene ble utstilt sammen med andre produkter fra boka. Tre jenter fra Stavanger, som hadde sydd duker, tok også turen til Tønsberg og boklansering.

Forfatter Annie Eikenes, husflidskonsulent i Vestfold, og hennes samarbeidspartner Tullemor Møller i Norsk Quilteforbund, delte ut bøker til barna som har deltatt i bokprosjektet. Ansvarlig for prosjektet er Elin Gilde Garvin, barne- og ungdomskonsulent i Norges Husflidslag.

Direktør i Norges Husflidslag, Marit Jacobsen, åpnet boka. Hun tok utgangspunkt i organisasjonens formålsparagraf ”Vi former framtida” og bandt det sammen med skoleelevenes forming i anledning til bokprosjektet. Tekstilkunstner Ellinor Flor takket for inspirerende bok og fortalte om sin barndoms møte med sveivesymaskin og tråmaskin. Hun hadde også med en dukkekjole hun hadde sydd som lita jente, og fortalte om morens formaninger om å gjøre ordentlig arbeid.


– Om resultatet ikke blir bra, så er det en ny mulighet neste gang, sa Sande Iversen.
Yvonne Pleym, kulturkontakt i Vestfold fylkeskommune, gratulerte og applauderte. Hun snakket om barn + voksne = viktig!

– Det lyser Annie av boka som viser tydelig hvordan dere har jobba med prosjektet og fått det til. En kreativ bok med inspirasjon som gir lyst til å sette i gang, sa Pleym.
Barna ga tydelig uttrykk for at arbeidet ved symaskina hadde vært gøy. De viste også at de kan mer enn å sy på symaskin: De vartet opp med munter sang for forsamlingen.

Se flere bilder på Norges Husflidslags Facebook-side!

Tekst og foto: Sissel Beate Skar.