Søk

Informasjon om lappe-prosjektet

Norges Husflidslag fyller 100 år i 2010! Dette er Ung Husflid med på å markere med prosjektet ”barn gleder barn”.

Ung Husflid er Norges Husflidslags medlemmer 0 - 26 år. Ung Husflid igangsetter aktivitet der alle barn, unge og voksne kan delta i et svært dugnadsfelleskap. Mange barn, unge og voksne, jobber sammen i ulike tekstile teknikker. Ung Husflid vil være med å vekke et samfunnsengasjement, igangsette aktivitet med mening, og hjelpe andre.

Utstilling i Oslo – 100 år, 100 tepper!
Det blir utstilling av tepper under Norges Husflidslags landsstevne og 100-årsjubileum i ”Spikersuppa”. Teppene danner en ramme omkring husflidsaktiviteter og 100 års markering, lørdag 12. juni 2010.

Lappetepper – dekoreres av barn – monteres på dugnad
Fr. Jørgensen AS har sponset Ung Husflid med 7400 lapper i flotte farger. Lappene er nå bestilt og sendt ut til 83 husflidslag og 32 barneskoler over hele Norge. De dekorerte lappene blir returnert til oss, og montert på dugnad av dyktige damer fra flere quilte og husflidslag. Alle som deltar i prosjektet, er med i loddtrekning om flotte premier.
Lappene skal bli til tepper som gir varme og glede til barn som trenger dem. Vi bruker bomullsmaterialer, og motivet må lages slik at det tåler røff bruk.

Ung Husflid gir bort 100 tepper
Teppene blir levert via vår direktekontakt, til barn i Pumwani-slummen i Kenya.
Pumwani ligger i utkanten av Nairobi, hovedstaden i Kenya. Der bor det godt over 100.000 mennesker under svært vanskelige forhold. Mange er nå uten vann, og mange er uten strøm. Her finner vi 3 og 4 barn som tar vare på hverandre, den eldste kan være 12 - 17 år. Søskenfamilier uten mor og far, der foreldrene enten bare har forsvunnet, eller er døde av sykdom. Enslige bestemødre som kanskje sitter igjen med et par egne barn og flere barnebarn, uten familiefar. Alle trenger hjelp.

Din lapp vil bli sydd sammen med andre lapper til tepper som varmer barn i Pumwani. Der er varmt om dagene, men om nettene kan det bli kaldt. Ekstra kaldt blir det, for de som ikke har noe å legge over seg…

Du kan laste ned teksten her:
Informasjon om Barn gleder barn (.pdf 93,05 kB)