Søk

Rundt bålet, søk på verktøypakke!

Rundt bålet er et prosjekt for å legge til rette for uteaktiviteter, lek og læring for barn og unge. Spikking og enkel matlaging står i fokus.

Jippi, nå har husflidslaget ditt mulighet til å vinne i «Lotto»!

Norges Husflidslag har vært så heldige og fått penger fra Sparebankstiftelsen til prosjektet Rundt bålet (se om tildelingen her..). Vi har dermed gleden av å kunne tilby husflidslagene muligheten til å oppgradere sitt spikkeutstyr og -kompetanse. Sammen kan vi gi barn og unge over hele landet gode opplevelser i et fellesskap rundt bålet.

Lokallag kan nå søke på å motta en innholdsrik utstyrspakke (til en verdi av kr. 25 000) helt gratis. Vi har et begrenset antall utstyrspakker, så de lagene som ønsker å motta en slik pakke må sende inn søknad innen 15. november 2021. Søknadsskjema her: https://www.deltager.no/event/verktoypakke_rundt_balet#init

Utstyrspakken inneholder - Se her... 
Pakken består av verktøy og materiell til spikking for barn og unge, og sendes ut i januar 2022. 

Utstyrspakkene deles ut til lag som:
• Ønsker å arbeide med barn og unge (7-19 år) og spikking.
• Vil bygge kompetanse i lokallaget ved å sende to personer på et to-dagers kurs våren 2022. Selve kurset er gratis, men deltakerne må betale reise og opphold.
• Forplikter seg til å arrangere og gjennomføre minimum fire Rundt bålet-aktiviteter for barn og unge i løpet av prosjektperioden 2022-2023.
• Rapportere en gang i året på gjennomførte aktiviteter (veldig enkelt skjema, kommer senere).

Søknadsfrist på verktøypakken er 15. november 2021.
Lagene betaler selv porto for tilsending av verktøypakken (cirka kr. 500).

Usikker på om prosjektet passer for deres lag?
Vær med på infomøte på Zoom 27. oktober kl. 19.00. Her får dere mer informasjon om Rundt bålet-prosjektet, kriterier for å få tildelt verktøypakken samt en åpen spørsmålsrunde. Zoomlenke her: https://us06web.zoom.us/j/87361879598?pwd=LzlmVlpUdUhGMFlTeXZhQTYyWjRmUT09

Bakgrunn for prosjektet:
Barn elsker å spikke, og det gir dem mange gode opplevelser i et fellesskap rundt bålet. Å bli kjent med skogen og vite hvordan man kan ta ut og bruke materialer for å lage spennende ting, er med på å gjøre at barn og unge blir glad i naturen. Mat hører med når vi sitter og koser oss rundt bålet, og spennende historier blir fortalt. Lokale skrøner er bestandig artig å høre.

Spikkekompetansen finnes både i og utenfor lokale husflidslag. Finnes ikke spikkeerfaring i husflidslaget, kan man knytte til seg andre interesserte utenfor organisasjonen. Ved å søke på verktøypakken og sende personer på kurs, øker man kompetansen i husflidslaget og i nærmiljøet. Derfor oppfordrer vi husflidslagene til å støtte kursdeltakerne økonomisk. 

Webinar og praktiske kurs:
Vi vil gjennomføre to webinarer, 3. februar og 23. mars, i tillegg til praktiske kurs utover våren 2022. De som får tildelt verktøypakker må delta på minst ett webinar og ett praktisk kurs. Sted og tidspunkt for kursene er ikke avgjort per dato, og informasjon vil komme senere.

Webinarene og kursene vil blant annet inneholde: 
• Grunnopplæring i spikking / spikking for viderekommende
• Verktøylære og sliping av verktøy
• Skogen og materialer
• Tips til organisering av arbeid med barn/unge og kniv
• Erfaringsutveksling
• I tillegg følger det oppskrifter / framgangsmåter på spikkemodeller for barn og unge