Søk

NYTT Ungdomsråd i Norges Husflidslag

I høst har vi dannet et nytt ungdomsråd. Tre nye og en som har vært med siden starten i 2018.

Av de ungdommene som har vært ned siden starten i 2018, gikk tre ungdommer ut av ungdomsrådet denne våren. Vi ønsker dem lykke til med nye studier og arbeidsarenaer.

Heldigvis har Marie Jørgensborg et år igjen på videregående skole og hun er med oss videre. Marie bor på Lillehammer og er aktiv innen både husflid og musikk. Nå holder hun blant annet på med å sy seg sin egen bunad.

De nye vi har fått med er to supre ungdommer fra Nordland og en aktiv Ung Husflider fra Agder. Amanda Paulsen fra Sandnessjøen, går på sveiselinje på videregående skole. Johannes Sørdal er fra Hattfjelldal og begynner på jordbruksskolen denne høsten. Hans Gregersen fra Kristiansand og går på ungdomsskolen. Han har vært med som assistent på Ung Husflidsgruppa i Kristiansand i flere sesonger og er speiderleder.

Vi samlet ungdommene en helg i august på ei speiderhytte i Larvik. Vi var to husflidskonsulenter som hadde ansvaret for samlingen. Speiderhytta ligger rett ved Kaupang, som regnes som Norges første by. Derfor var det ekstra stas med padleturer i vikingenes farvann mens fullmånen skinte på sitt beste.

«Rundt bålet» var hovedtemaet for den praktiske aktiviteten. De lagde håndsydde bålvotter med flott dekor på og en del spikking. Veving av bånd ville ungdommene også lære seg.

Så mye latter er det lenge siden vi voksne hadde vært med på! Det startet allerede på Torp flyplass da vi møttes, og stoppet ikke før vi vinket farvel til hverandre på flyplassen etter 3 dager.

Vi hadde fått mange ideer og ønsker om hva vi skal gjøre videre i denne gruppa, og for å få flere ungdommer med i NH. Vi gleder oss til at skolene kommer skikkelig i gang slik at ungdomsrådet kan få tid til å møtes igjen både på Teams og fysisk.

Marie hadde dessverre ikke mulighet til å delta på denne høst turen, men hun blir med på møter og aktiviteter kommende vinter og vår.

Vi ser frem til friske innspill og spennende diskusjoner fra en svært entusiastisk gjeng!