Søk

Nå åpner Norge, lykke til med oppstart på Ung husflid-aktivitetene!

Vi besøkte oppstart av Ung Husflid i Mandal. Etter koronastenging i over et år, begynner nå ung husflid-aktivitetene så smått å ta seg opp igjen.

Ung Husflid gruppa i Mandal husflidslag hadde gjenåpning av aktivitet mandag 6. september, med et begrenset antall barn. Til vanlig har det deltatt ca. 20 barn på åpne aktivtetskvelder, men denne kvelden var det påmelding og 7 deltagere.

I Mandal pleier de å arrangere 4 kvelder på høsten og 4 kvelder på våren, første mandag i hver måned. Aktivitetene varer i 1,5 time og det er en ny aktivtet for hver gang. Ung Husflid-medlemmer deltar gratis og ikke medlemmer betaler kr 30 pr. gang.

Tema denne mandagskvelden var høstmøte der ungene arbeidet med bjørnemose og rognebær. Aktiviteten var stor. Hedda, Emilie, Oline, Sigrid, Adrian, Sunniva og Agnes viste villig bort kunsten med å lage koster og rognebærhjerter.
Se bildene og la deg inspirere. Her kan du lære å lage en bjørnemosekost følg barnas visning. PS – du trenger va 50 cm bånd, og stram båndet godt når du lager bjørnemosekost.

Høstens program for Ung husflid i Mandal blir:
- Sakseetui, sydd på symaskin og pynta med broderi.
- Julekalender i tre.
- Juleverksted med flere stasjoner der aktivitetene vil være sivstjerne, papirstjerne, julekule og mye mye mere ...

Ildsjelene og «pytt og panne» bak Ung Husflid i Mandal husflidslag står Mari og Silje. De planlegger, skaffer materialer, gjennomfører aktiviteten og rydder opp etter at ungene har gått hjem. Aktiviteter for barn har disse to drevet siden 2016 og er glad for at koronapausen er over, for nå var det godt å komme i gang.

Uten ildsjelene blir det ingen Ung Husflid-aktivitet, så dette engasjementet er det bare å heie på over hele landet!

Oppskrift på rognebærhjerter her…

Oppskrift på bjørnemosekost finner du her...