Søk

Ung Husflid-aktivitet, slik gjør vi i høst.

Dette er en liten aktivitetsmelding fra Østre Aker husflidslag.


Vi dekker bydelene Stovner, Alna og Grorud. Selv leder jeg strikkegruppe på 7 barn fra 9 år, som låner lokaler hver mandag på biblioteket på Nordtvet. Jeg leder også Ung Husflid gruppe med 8 barn, fra 12 år og oppover. Vi møtes en torsdag i måneden og barna lærer ofte noe nytt hver gang. Jeg knytter til meg medlemmer i laget som underviser i de teknikkene jeg ikke kan. I tillegg har vi fått mye støtte og hjelp av Husflidskonsulent Kristine Fornes.

Dette er en type frivillig arbeid som gir mer enn det tar, av kreftene mine. Jeg melder på sms hver gang vi skal møtes. Koronatid har vært krevende fordi vi måtte legge ned aktiviteten midt i kursrekken, men nå er vi i gang igjen. På Stovner har de ikke kommet i gang på grunn av mange deltakere og stort smittetrykk, men på Romsås starter de opp til onsdag.

Jeg er opptatt av at vi skal lage noe de kan ha glede av. Derfor har vi trykket på skinn og lagd pulsvarmere, laget seljefløyte, tovet sitteunderlag, laget armbånd i meksikansk fletting, keramikk og vi har sydd pannebånd og skjerf. Siden søm krever tett veiledning, venter vi med å sy til nyttår.
Vi mottar støtte fra frivillighetsmidler i bydelene og Frifondmidler fra Norges husflidslag.

Bildene viser keramikk som er laget denne høsten av jentene i Ung husflid og strikkegruppa.