Søk

Nett-verksted med Ung Husflid fra Østensjø!

Tips til avslutning av vinterens husflidsprosjekter i Ung Husflidklubbene.

Tidligere i vår satte 12 ivrige unge husflidere fra Østensjø Husflidslag i gang med å lære å sy og trykke på saueskinn. De rakk å trykke på skinnet så kom koronaen og det ble full stans. I 3. etasje på Oppsal samfunnshus lå 24 skinnlapper med de vakreste trykk i farger og ornament og ventet på å bli sydd sammen til armvarmere.

Siden det ikke er mulig å møtes fysisk for tiden gjennomførte husfliderne kurset via Teams med husflidskonsulenten som kurslærer og med veiledning fra leder av laget Inger Hallan. 

På forhånd gjorde leder av laget alt klart og åpnet lokalet i noen timer slik at barna kunne hente materialer og utstyr. Husflidskonsulenten sendte ut en invitasjon til møtet på teams og leder og konsulent satt hjemme hver for seg, konsulenten med en teknisk hjelper, og de to deltagerne satt hjemme sammen. Det var superlurt, for da kunne de hjelpe hverandre!

Utfordringen meldte seg med en gang – hvordan tre i nålen? Kurslederne dro frem alle triks, og etter en del prøving fikk deltagerne det til.
Å sy gjennom hardt skinn så både nål og tråd sitter fast ble løst med tang som hjelperedskap.
Selve stingene er vanskelig å se på skjerm når skinnet er sort. Et lyst skinn eller stoff ville vært bedre – så husk på det til neste gang!
Det var krevende for kurslederne å ikke kunne hjelpe til fysisk, men så bra at jentene satt sammen, for da lærte de av hverandre!

Vi kommer ikke utenom den håndbårne kunnskapen!

Her er link til hvordan du lager armvarmere i saueskinn. Se her...