Søk

Kreativ sommeruke i Larvik 2020

Første sommerferieuke var 20 barn og unge samlet i Øvre Verksgård til en kreativ sommeruke i regi av husflidslaget, som de arrangerer nå for tolvte år på rad!

Vanligvis har det vært plass til 45 barn, men på grunn av korona og smittevernshensyn ble det i år 20 barn som fikk tilbud om å være med i år.

Alle sydde de hver sine flotte hengekøyer på symaskin, noe som var stor stas. Pinnen ble dekorert med kolrosing, en gammel dekoreringsteknikk der man risser inn et mønster i treverket og gnir pulver av furubark nedi. Det er flott at de unge blir introdusert for slike håndverksteknikker, det er en del av vår immaterielle kulturarv som blir ført videre ved hjelp av nettopp denne typen kurs.
Men det var ikke bare hengekøyer som barna fikk med seg hjem etter endt kurs-uke.
De fikk sy hver sin pose i lin med håndsøm, som ble trykket på med historiske trykkblokker. De fikk også lære å håndtere kniv ved å spikke seg hvert sitt ringspill.

Som tidligere år fikk barna en dag med Larvik Museum. Denne gangen fikk de håndtere den nye reperbanen på Sjøfartsmuseet, og i samarbeid ble det laget tau til alle sammen. Der fikk de også prøve seg på andre «frivakt-arbeider», altså typiske håndverk sjømennene holdt seg opptatt med da de hadde fri til sjøs. De laget seg armbånd og nøkkelringer i makramé.

Sommerkurset  er organisert slik at barna deltar på alle aktivitetene og hver stasjon er bemannet med dyktige kunsthåndverkere/ pedagoger. Målet for kurset er å skape interesse for håndverk hos barna og å gi dem muligheten til å bruke hendene sine til å skape gode holdbare produkter de kan ha glede av i mange år fremover. 

Tradisjonen tro ble det arrangert utstilling siste dagen, der imponerte foreldre, søsken og besteforeldre kunne beundre de flotte produktene.

Barna har hatt en uke med mye ny kunnskap og lærdom i hendene, glede, gode samtaler og nye bekjentskaper.

 

Oppskrift på Hengekøya finner du her...