Søk

Fantastisk farging!

Tre ivrige husflidere og leder fra Østensjø Husflidslag samlet seg i hagen til husflidskonsulenten for å farge klær med teknikken batikk.

Batikk er en gammel metode for mønsterfarging på stoff.  Du kan eksperimentere og lage eget motiv ved hjelp av strikk, klyper eller hyssing. Batikk-moten går i bølger. Den var veldig populær på 70- og 80-tallet.  Akkurat nå er den tilbake igjen. Dette er en morsom måte å fornye garderoben på. Flekkete og gamle klær blir siste skrik!

Ung husflidere og leder fra Østensjø Husflidslag, Inger Hallan, samlet seg i hagen til husflidskonsulenten for å farge klær med teknikken batikk.

Vi rigget til et fargeverksted med kjeler, kokeplate, farge, baljer og klær. Mens vannet kokte opp, forberedte vi klærne med strikk, klyper og hyssing.
Fargepulver inneholder mange farger! Bare det å se fargen spre seg i vannet er en opplevelse. Salt og fikseringsmiddel må også til. Etter hvert oppstod det nye ideer og metoder hos husfliderne og det hele utviklet seg til et boltrende og utforskende fargeverksted! Resultatet ble inspirerende mønster og fantastiske farger.
Vi brukte også tekstilspray, pensler og sjablonger. Da må tøyet tørkes flatt og varmefikseres før skylling.

Se oppskrift og flere bilder her...