Søk

Kreativ uke i Larvik 2019

Larvik Husflidslag har for 11. gang arrangere kreativt sommerkurs for 45 barn og unge.

Kurset var i skolens første ferieuke, i år uke 26, 24.-28. juni.
Målet for det kreative sommerkurset for barn er å skape interesse for håndverk.  Vi som husflidslag har et ansvar for å videreformidle ulike håndverkstradisjoner til nye generasjoner.
I år fokuserte vi på HOLDBART som også er Norges Husflidslags satsningsområde i ny strategisk plan. Dette er samfunnsrettet tema som vi tror vil engasjerer de unge og vi håper å inspirere dem i videre interesse for et bærekraftig miljø.
Vi hadde aktivitet i eget snekkerverksted. Barna fikk snekre sin egen krakk/taburett som ble trukket (møbeltapetsering) med rester av gammelt møbelstoff. Dette ble sømoppgaven på maskin. Barna startet med eget forkurs i bruk av symaskin og kunnskap i bruk av strykejern. Norges Husflidslag har fortsatt ull som satsningsområde noe vi tar opp i aktivitetene toving av ull til sitteunderlag, nålfilting og brodering med ullgarn på ull. Vi ønsket videre at deltagerne skulle lage treleker til eksprimering og egenaktivitet på kurset.               
Med disse aktivitetene viderefører vi gamle håndverkstradisjoner til yngre generasjoner som da gis mulighet til å ta de i bruk og nyttiggjøre seg i sin hverdag.
Vi samarbeidet med Larvik Museum. De gav barna et tilbakeblikk i Larviks historie kombinert med praktiske oppgaver på kjøkkenet i Herregården der de bakte kong Håkon 7 kaffekake.
Kurset er organisert slik at barna deltok på alle aktivitetene. Hver stasjon var bemannet med dyktige kunsthåndverkere og pedagoger.
Vi gav barna et kreativt opplegg i fem dager og de fikk gode opplevelser og kanskje oppdage nye ferdigheter hos seg selv. Gode mestringsopplevelser.
Siste dag hadde vi utstilling der foreldre, søsken og besteforelder ble imponert over de flotte produktene. Barna gav uttrykk for at de hadde en uke med god læring, gode sosiale opplevelser og mye glede.