Søk

11 ivrige husflids-spirer

Både de voksne og de unge hadde det artig da husflidskonsulent Arild Larsen i Hedmark tok turen til Alvdal.

Saksa fra avisa «Arbeidets rett», publisert: 17. august 2018.

Alvdal husflidslag har i år hatt sin femte sommer-husflidsskole for barn.
I tre dager nylig var 11 barn og unge samlet i huset til Alvdal husflidslag. Da «Retten» ble invitert inn var det spikking som sto på programmet.
Bjørke-virke og flis prydet golvet i husflidssalen, og det ble blant annet spikket dyrefigurer med ørsmå føtter som måtte sages til.

Han som instruerte og som hadde med seg både giraff, skilpadde og et halvdigert elghode i tre, var husflidskonsulenten i Hedmark, Arild Larsen. Det er andre året han er på besøk.

Ung husflid er navnet på opplegget som alvdølene har stelt i stand for femte gang nå. – Noe av hensikten er å formidle kunnskap, og kjenne glede ved å skape, sier Tove Marit Slemdal. Hun er kontakt for Ung husflid i Alvdal husflidslag.
– I år har vi sydd sitteunderlag i skinn, som skal trykkes på med blokker, og så skal vi sy pulsvarmere også, forteller hun.
Skinn er nemlig tema hos husflidslaget i Alvdal i høst. Etter at de tre dagene med Ung husflid er ferdig, vil gjenstandene som de 11 deltakerne har laget havne på en utstilling i biblioteket.

Men det er ikke bare gjennom tre sensommerdager de unge er i fokus hos Alvdal husflidslag.
– Vi prøver å få med flere i gruppa for Ung husflid. Der har vi sju medlemmer nå, forteller Slemdal. Hun sier at de skal ha samlinger utover høsten, og prøve ulike teknikker både innen vev og søm.
– Husflidslaget vårt har 38 medlemmer, og vi er et aktivt lag der det skjer mye, sier kvinnene som er mannskap under de unges husflidsdager.
– Vi begynner å få med en del yngre medlemmer, og vi har også håp om å få med flere menn, avslutter de.

Se også i avisa...