Votter i rillestrikk

Kjapt å lage til en du vil varme.

VOTTER I RILLESTRIKK

Beskrivelse.pdf

Dette trenger du:
Garn: 100 g Blåne fra Hillesvåg eller Rauma Vamsegarn
Rundpinne eller 2 lange pinner nr. 5 og 51/2

Slik gjør du:
Legg opp 30 m og strikk vrangbord 1 r og 1 vr. 6 cm.  Bytt til pinne nr. 51/2 og strikk rillestrikk (rett fram og tilbake) resten av votten.  På første pinne økes det 2 masker fordelt utover. Strikk 2 riller.
Øk til tommel: Strikk 16 m, øk 1 m og strikk resten av maskene på pinnen. Strikk en pinne uten økning.  På neste pinne strikkes 16 m, øk 1 m og strikk til det gjenstår 16 m på pinnen, øk 1 m og strikk resten av maskene på pinnen. Strikk en pinne uten økning. Fortsett økningen på samme måte til det i alt er økt 13 masker til tommel.
Strikk 16 m og sett de neste 13 m til tommelen på en tråd, strikk de siste 16 m. Strikk videre på de 32 maskene til det er 13 riller.
Felling: * Fell 6 m jevnt fordelt på pinnen. Strikk en pinne uten felling.* Gjenta fra * til * til du har 14 masker igjen. Strikk to og to masker sammen, da har du 7 masker igjen på pinnen. Strikk en pinne uten felling. Klipp deretter av tråden og trekk den igjennom maskene.
Tommel: Sett de 13 maskene fra tråden på pinnen. Øk en maske og strikk 6 riller. Fell fra rettsida 4 masker jevnt  fordelt  over pinnen. Strikk en pinne uten felling. Strikk 2 og 2 m sammen og strikk en pinne uten felling.  Klipp av tråden og trekk den igjennom de 5 maskene som er igjen.
Montering: Sy sammen votten og tommelen. Dersom du vil ha litt pynt på vottene, kan du for eksempel i sømmen sy løkker av restegarn i en annen farge.

Strikkehjelpen er her...

Strikkeoppskrift: Randi Breiset

© Norges Husflidslag | Org nr: 970 168 990 |
Nettsider utviklet av Tress Design

^