Søk

Ung Husflids Hederspris 2018

Ung Husflid er 10 år, og i den forbindelse hedret vi noen enkeltpersoner og husflidslag, som har lagt ned en ekstra innsats i arbeidet med barn og ungdom i organisasjonen vår. Prisene ble delt ut under Norges Husflidslag sitt landsmøte i Molde, 1. juni 2018.

Rundt omkring i det ganske land står folk på med Ung Husflid verksteder, kurs, aktivitetsuker og opplegg for den oppvoksende slekt. Det er lokalt det viktigste skjer, det er lokallagene som er grunnfjellet.  Vi vil framheve noen som gjør en ekstra innsats i arbeidet med å formidle husflid og kulturarven videre til de unge som skal gå veien videre etter oss.

Hedersprisene 2018, gikk til:

Årets ildsjeler
Turi Svaler, Alta Husflidslag
Anne Guri Isum, Lillehammer Husflidslag

Organiseringspris
Suldal Husflidslag
Surnadal Husflidslag

Inkluderingspris
Østre Aker Husflidslag
Gamle Oslo Husflidslag

Nykommer prisen
Gjøvik Husflidslag

Arrangementsprisen
Skedsmo Husflidslag v/ Britha O. Molvig

Inspirasjonsprisen
Vestvågøy Husflidslag
Lier Husflidslag

Hederspriser med begrunnelser kan du lese her...

Prisen bestod av et hedersdiplom med begrunnelse for tildelingen. I tillegg et Ung Husflid bærenett med en stoppesopp, Ung Husflid 10 år og bursdagskalender. Heder og ære og knapper og glansbilder!

Norges Husflidslag er helt avhengig av ildsjeler i husflidslagene, for å drifte arbeidet med barn og unge. Ung Husflid-teamet, som består av barne- og ungdomskonsulent og tre husflidskonsulenter, forsøker å tilrettelegge inspirere til aktivitet. Vi er avhengig av innspill og samarbeid for å skape trygge og inspirerende læringsarenaer for barn- og unge over hele landet. Ved utdeling av hederspriser, vil vi sette fokus på all den flotte aktiviteten som skjer og alle enkeltpersonene som brenner for formidling av husflid og håndverk til barn og unge.

I år ble prisene delt ut på bakgrunn av innspill og informasjon fra husflidskonsulentene i nord, sør, øst og vest. 23 kandidater ble nominert, fra 13 fylker. I år ble 10 priser delt ut i anledning Ung Husflid sin 10 års markering. Juryen har hatt en stri jobb med å velge ut de fremste blant de beste i 6 kategorier. De fleste prisvinnerne var ikke representert på Landsmøtet i Molde, fylkeslederne mottok utmerkelsene og bringer heder og ære videre til lag og enkeltpersoner lokalt.

Heretter vil vi dele ut Ung husflid sine hederspriser annet hvert år i forbindelse med organisasjonens landsmøte. Det kan være en fare for at noen ikke har blitt nevnt som skulle vært med i år, men sjansen byr seg igjen på neste Landsmøte i 2020, i Mandal.

Vi fører stafettpinnen videre, med et 3 x 3 Hurra fra fre en fullsatt landsmøtesal i Molde!