Søk

Kulturfest Tøyen 2017

Populært Ung Husflid innslag på Kulturfest Tøyen 13. juni 2017 i Tøyenparken.

8 000 elever og lærere fra ungdomsskolen og VGS i Oslo kom på besøk til oss og kunne glede seg over musikk, dans, teater og verksteder i en park som badet i sol.

Ung Husflid var der og lærte bort husflidsteknikkene kabylsk vev med tretatovering (dekorteknikken kolrosing), karding av norsk ull og spinning på håndtein for både elever og lærere. Lærerne kan nå videreføre denne tradisjonsrike kunnskapen.

Alle fikk lage hver sin kabylske vev og veve et flott armbånd. Armbåndet og veven fikk de ta med seg for å veve videre på, enten hjemme eller på skolen! En gutt rakk å veve seg tre armbånd og en annen gutt vevde armbånd på bare én spiker! Den kabylske veven har mange muligheter. Ung Husflid hadde laget en stor kabylsk vev på over en meter og med 12 spiker. Denne veven kunne alle veve på. Vi vevde med filler.

Ungdommene ville gjerne høre om norsk ull, ullproduksjon i Norge og om ullkvaliteter! Mange laget flotte håndspunnede tråder, både en- og totrådet.
Karding kan være både tungt og vanskelig - elvene ga seg i vei med den gamle teknikken og kardet tuller av ull som de senere spant til tråd på håndtein.

Interessen var enorm hos Oslo-ungdommen.

Kulturfest Tøyen er en gratis festival i skoletiden med musikk, dans, teater og verksteder. Festivalen arrangeres av DKS Oslo og Miniøya for elever i ungdomsskoler og vidergående skoler i Oslo.

Stor takk til de frivillige som var med oss!

Tekst og bilder: Husflidskonsulent Kristine Fornes

Se også Kulturfest Tøyen...